Vinárstvo Sergio Mottura patrí od 60. rokov minulého storočia k najlepším výrobcom vín regiónu Lazio. Vinárstvo dnes disponuje 36 hektármi viníc, na ktorých sa pracuje najmä s autochtónnymi odrodami ako sú Grechetto, Procanico, Verdello alebo Drupeggio. Tie potom dopĺňa Chardonnay , Montepulciano, Merlot alebo Pinot noir. Vo viniciach rodina hospodári od 90. rokov v organickom režime. Vinifikácia prebieha s minimom zásahov, absolútne bez akýchkoľvek umelých aditív, typicky je mladé víno ponechané niekoľko mesiacov v kontakte s kvasinkami. Samotný Sergio Mottura sa radí medzi ikony talianskeho vinohradníctva, napríklad preto, že sa veľmi detailne venoval štúdiu miestnych odrôd, na čele s Grechettom. Nikto iný vraj nefľaškuje lepšie Grechetto než Sergio Mottura. Vlajková loď vinárstva, víno Latour a Civitella, bolo prvýkrát nafľaškované v roku 1994 a v roku 2001 sa stalo historicky prvým bielym vínom z Lazia, ktoré získalo najvyššie hodnotenie "troch pohárikov" v rámci talianskeho sprievodcu Gambero Rosso. Ten potom Sergia Motturu tiež v roku 2013 ocenil titulom "Vinár roka".
Majiteľ: Sergio Mottura
enológ: Sergio Mottura
Ročná produkcia: 95 000 fliaš
Rozloha: 36 ha
Vyberáme to najlepšie z Talianska a všetky vína starostlivo ochutnávame. V súčasnosti zastupujeme viac ako 50 vinárstiev.
Zaregistrujte sa u nás a ako bonus dostanete poukaz v hodnote 4 € na prvý nákup.
Pri objednávke aspoň za 100 € máte dopravu po celej Slovenskej republike zdarma.
Odmeníme Vás za vernosť. Za opakované nákupy môžete získať trvalú zľavu až 12 %.