Víno je vyrobené zo vzácne autochtónnej odrody, skôr hojne rozšírenej po celej Sardínii. V pohári žiari krásnou rubínovou farbou, v jeho vôni a chuti rozpoznáme tóny červeného bobuľového ovocia, stredomorských kvetín a náznaku dymu. V chuti je zamatové a vyvážené, s peknou kombináciou ovocných tónov, stredne výraznej kyseliny a jemnými trieslovinami.
Druh vína: suché
Ideálna teplota: 12 - 14 °C
Odporúčania v gastronómii: K pernatej zverine a dlho vyzretom syrom.
Vinárstvo Cantine Sardus Pater vzniklo v roku 1949 ako družstvo špecializujúce sa na spracovanie hrozna a výrobu vína z odrody Carignano. Teraz sa môže pochváliť približne 200 členmi, ktorí obhospodarujú vinice v celkovej rozlohe 250 hektárov. Prvé vína boli uvedené do obehu v roku 1955. Hlavné sídlo firmy sa nachádza na malom ostrove Sant'Antioco v provincii Carbonia-Iglesias na juhozápade Sardínie. Vinice majú v priemere 50 rokov veku. V roku 1994 bola po prvýkrát vysadená odroda Vermentino, ktorá dáva na Sardínii vynikajúce biele vína. Neskôr začalo družstvo vyrábať vína z malého množstva odrôd Cannonau, Monica a Moscato.
Symbol zobrazený na všetkých fľašiach sortimentu je minca z čias rímskej éry "sardus pater", čo v preklade doslova znamená "otec Sardo". Zároveň sú na etiketách každého druhu vína zobrazené artefakty, ktoré predstavujú postupné archeologické nálezy v okolí sídla vinárstva.
Vyberáme to najlepšie z Talianska a všetky vína starostlivo ochutnávame. V súčasnosti zastupujeme viac ako 50 vinárstiev.
Zaregistrujte sa u nás a ako bonus dostanete poukaz v hodnote 4 € na prvý nákup.
Pri objednávke aspoň za 100 € máte dopravu po celej Slovenskej republike zdarma.
Odmeníme Vás za vernosť. Za opakované nákupy môžete získať trvalú zľavu až 12 %.