Fermentácia tohto vína prebieha v nerezových tankoch, následne víno zreje jeden rok v dubových sudoch. Paolina má hlbokú rubínovú farbu a príjemne vonia po červenom ríbezlí, malinách a čučoriedkach. V ústach je víno krásne šťavnaté, pulzujúce s vyššou kyselinou. V chuti nájdete tmavé ovocie, jemné korenia a bylinky. Víno je dlhé s delikátnym záverom, ktorý nabáda k ďalšiemu napitiu.
Zvyškový cukor: suché
Farba vína: červené
Ideálna teplota: 15 - 17 °C
Výrobca vína: Ca del Baio
Oblasť pôvodu: Piemont
Odporúčania v gastronómii: Dusené a varené mäso, tučné a zrejúce syry.
...
Ca 'del Baio
Vinárstvo Ca 'del Baio, ktoré miluje okrem iného známy expert na talianske vína Ian D'Agata, je vo vlastníctve rodiny Grasso od roku 1680. Dnes to sú manželia Giulio a Luciana, ktorí spolu so svojimi dcérami Paolou, Valentinou a Federicou riadia vinárstvo, majú na starosť výrobu vín i obchod. Vinárstvo disponuje 25 hektármi viníc v katastroch obcí Barbaresco a Treiso. vysadené tu sú biele odrody Moscato, Chardonnay a Riesling a modré odrody Nebbiolo, Barbera a Dolcetto. Takmer všetky vína sú fľaškované ako čisto odrodové. Najprestížnejšie vína vznikajú z odrody Nebbiolo a réva používaná na výrobu Barbaresco dosahuje vek 25 až 40 rokov. Vinárstvo disponuje niektorými prestížnymi polohami a vína fľaškuje pod označením jednotlivých cru - Asilo, Pora, Vallegrande a Marcarini. V súčasnosti Ca 'del Baio patrí medzi najvyhľadávanejšími producentmi spomedzi milovníkov vín z Piemontu.
Vyberáme to najlepšie z Talianska a všetky vína starostlivo ochutnávame. V súčasnosti zastupujeme viac ako 50 vinárstiev.
Zaregistrujte sa u nás a ako bonus dostanete poukaz v hodnote 4 € na prvý nákup.
Pri objednávke aspoň za 100 € máte dopravu po celej Slovenskej republike zdarma.
Odmeníme Vás za vernosť. Za opakované nákupy môžete získať trvalú zľavu až 12 %.