Olivovníky sa nachádzajú v 150 m nadmorskej výšky a z ich plodov vzniká olej transparentnej zelenkavej farby so smaragdovo sfarbeným okrajom. Osviežujúca aróma čerstvo pokosenej trávy, rajčinovej vňate, bazalky, mäty a mandlí s dotykmi čierneho korenia a feferónok a opulentná, silno horkastá chuť dávajú tomuto ušľachtilému oleji mocný prejav osobitosti s pretrvávajúcim dozvukom.
"The Best Extra Virgin Olive Oil of the Year" Flos Olei 2014
"Extraordinary Tenuta Torre di Mossa is an intense limpid golden yellow colour with warm green hues. Its aroma is definite and elegant, rich in notes of artichoke, thistle and chicory, together with distinct fragrant hints of mint, rosemary and sage. Its taste has an ample vegetal flavour of broad beans and lettuce, with a distinct note of black pepper and almond." Flos Olei
"The Tenuta Torre Mossa DOP is a pure Coratina EVOO, robustly fruity and expressing power and elegance. The spacious, complex nose is swathed in Mediterranean aromatic herbs, green vegetal and the keen bitter tones of cardoon, artichoke and arugula. The flawless nose-mouth symmetry is further enhanced by the elegance and roundness of echoing balsamic notes and stylish garden greens, nettle with a soupcon of fresh mint. A profile showcasing an altogether exceptional performance." Gambero Rosso Oli d' Italia 2015
Odporúčania v gastronómii: Vynikajúci doprovod ku kôrovcom, do šalátov z feniklu a pomarančov, na špenát a strukoviny, tiež na hríbiky a k lanýžom, k pokvapkaniu rybích pokrmov aj mäsitých chodov, napríklad bistecca alla fiorentina a najmä mäso na grile, pričom tu olej z odrody Coratina vyniká svojou osobitou čerstvou vôňou stredomorských bylín