Prúd malých bubliniek s jemným retiazkovým perlením dávajú tomuto sektu veľmi atraktívny vzhľad, jeho vôňa je intenzívne kvetnatá, pripomínajúce delikátne kvety agátu, jazmínu a zimolezu, a výrazne ovocitá. Chuť je vzájomne dobre prepletená, krémová, evokujúca lahodnú Pannacottu alebo crème brûlée, s ľahkým nádychom karamelu a citrusov a pýši sa dlhým doznievaním.
Zvyškový cukor: suché
Druh vína: šumivé
Ideálna teplota: 7 - 9 °C
Výrobca vína: Col Vetoraz
Oblasť pôvodu: Benátsko
Odporúčania v gastronómii: Aperitív, do kombinácie s malými predjedlami a tapas.
...
Col Vetoraz
Vinárstvo Col Vetoraz sídli v srdci vinárskej oblasti na výrobu Prosecca, teda na kopci "Mont" Cartizze v Santo Stefano di Valdobbiadene v nadmorskej výške 400 metrov. Jeho história siaha až do roku 1838, kedy sa tu usadila rodina Miotti a začala sa venovať pestovaniu viniča v Cartizze. V roku 1993 Alessandro, priamy potomok rodiny, spolu s Paulom de Bortoli a enológom Lorisom dall'Acqa vytvorili ambiciózny tím, ktorý sa stal základom súčasného vinárstva Col Vetoraz. Ich Prosecco získalo vo svete reputáciu špičkového šumivého vína vyrobeného metódou Charmat a všetci traja sú považovaný za "duchovné otca" moderného Prosecca. Vinárstvo Col Vetoraz prostredníctvom svojich vín usiluje o maximálne vyjadrenie jedinečnosti terroir z Valdobbiadene. Rešpekt k prírode je prvým krokom k výrobe kvalitného šumivého vína a vinárstva Col Vetoraz v tomto smere udáva smer regiónu.
Vyberáme to najlepšie z Talianska a všetky vína starostlivo ochutnávame. V súčasnosti zastupujeme viac ako 50 vinárstiev.
Zaregistrujte sa u nás a ako bonus dostanete poukaz v hodnote 4 € na prvý nákup.
Pri objednávke aspoň za 100 € máte dopravu po celej Slovenskej republike zdarma.
Odmeníme Vás za vernosť. Za opakované nákupy môžete získať trvalú zľavu až 12 %.